Nieuws

Accountancy

Jaarrekening

Een goede overzichtelijke jaarrekening is belangrijk voor u als ondernemer. Het geeft u een helder inzicht waar uw onderneming staat. Bepaalde organisaties, waaronder BV’s, NV’s, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en in sommige gevallen ook verenigingen en stichtingen, zijn zelfs verplicht om hun jaarstukken te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

De jaarrekening is gebaseerd op uw financiële administratie. Het is het financiële eindverslag van uw organisatie. RS accountancy & advies weet wat daarvoor nodig is. Ook in het geval van een geconsolideerde jaarrekening. Wij stellen de jaarrekening samen in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. Als bevestiging voegen wij een samenstellingsverklaring aan de jaarrekening toe. Zo weet de ontvanger van de jaarrekening dat deze door een accountant met zorgvuldigheid is samengesteld en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Behalve de jaarrekening behoort hierbij uiteraard ook het deponeren van de publicatiestukken bij de Kamer van Koophandel en het opstellen van de Algemene Notulen van de Aandeelhoudersvergadering.

Krediet aanvragen

Op basis van de cijfers in de jaarrekening kunnen wij u helpen verantwoorde beslissingen te nemen over de toekomst van uw onderneming. Ook moet u steeds vaker aan derden een jaarrekening kunnen overleggen. Zo kunnen wij u van dienst zijn bij het aanvragen van krediet of een lening bij de bank. Ook kunnen wij u begeleiden ingeval van een boekenonderzoek van de fiscus.

Wij denken met u mee

Een jaarrekening is niet alleen een cijfermatige weergave van het afgelopen jaar, maar ook een belangrijke basis voor het nemen van beslissingen over de toekomst van uw onderneming. Wij denken met u mee over mogelijke verbeteringen van uw bedrijfsvoering. De bespreking van de jaarrekening speelt hierbij een belangrijke rol. Samen met u nemen we de cijfers en ontwikkelingen door, analyseren deze en kijken naar vooruitzichten, begrotingen, budgetten en toekomstige stappen.

Overige

Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn op het gebied van:

  • Tussentijdse overzichten
  • Begrotingen en prognoses
  • Accountantsverklaringen

 

Copyright RS accountancy & advies © 2019. Alle rechten voorbehouden. 

Privacyverklaring